Helping people ...
to connect to their true nature

Helping people …
to connect to their true nature

Je wilt volledig van het leven kunnen genieten en je vrij voelen. Dat betekent alles omarmen dat zich aandient op jouw pad en het vervolgens weer los kunnen laten, maar dat is niet altijd eenvoudig. Soms heb je het gevoel dat je vastzit. Dat er dingen zijn die je belemmeren. Je blijft dezelfde situaties tegenkomen in je leven of je lichaam geeft klachten. Dit zijn allemaal uitdagingen die we op ons pad krijgen om ons te helpen groeien.
Je hoeft dit echter niet alleen te doen. We zijn hier in deze wereld om elkaar te helpen. Nu je op deze website terecht bent gekomen, heb je mij gevonden. Mijn naam is Eric Huisman en ik kan je ondersteunen in jouw proces. Ik heb hiervoor een gave meegekregen en ben dankbaar om deze gave te mogen gebruiken om anderen te helpen. Mijn werk is erop gericht om jouw natuurlijke energie stroom weer te herstellen. Ik doe dit in verschillende soorten sessies, zowel in groepsverband en individueel. Hieronder lees je meer over wie ik ben en wat ik voor jou kan betekenen. Voor meer informatie of om een afspraak te maken kun je contact met mij opnemen.

Yoga lessen en prive Yoga

Yoga betekent verbinding. Verbinding maken met je lichaam en met jezelf. Dit klinkt zo eenvoudig, maar we leven zoveel “in ons hoofd” dat het voelen van je lichaam voor veel mensen weer oefening vereist.

Van mensen hoor ik vaak dat ikzelf een natuurlijke rust uitstraal, en ik neem je daar graag in mee. Voor mij is het namelijk het belangrijk om mensen rust te laten ervaren in de Yoga les. Vaak hebben mensen niet eens door hoeveel spanning er in hun lichaam vast zit. Pas als deze spanning vrij komt, kan de energie weer goed gaan stromen. Dit doen we door een afwisseling van inspannende en ontspannende oefeningen. Ik gebruik hiervoor verschillende technieken, zoals yoga, ademhaling, maar ook minder conventionele oefeningen uit bijvoorbeeld de bio-energetica. De simpele oefeningen helpen je om je natuurlijke energie weer te laten  stromen, zodat jij je weer open en vrij kunt voelen in je lichaam. De oefeningen heb ik geleerd van verschillende leraren en stijlen. In “About” lees je meer over mijn achtergrond en inspiratie.

Bij privé Yoga gaan we individueel kijken hoe Yoga jou kan helpen. Vaak wordt dit gebruikt om klachten te behandelen, maar het kan ook ingezet worden om jouw Yoga “beter” te doen.

Groepslessen geef ik bij Yoga Innerwork in Haarlem.

Massage en energetisch lichaamswerk

Massage is een van de oudste manieren van genezing. Op een juiste manier aangeraakt worden worden zorgt ervoor dat spanning kan afvloeien en energie weer gaat stromen. Je komt in een staat van diepe ontspanning en hierdoor kan jouw lichaam zichzelf genezen. Tijdens een massage gebruik ik een combinatie van drukpunten, Jin Shin Jyutsu en technieken uit de Thaise Yoga massage. Tijdens de behandeling draag je soepele kleding.

“Ik vind het geweldig om mensen te mogen helpen. Ik heb hier een gave voor gekregen en ben heel dankbaar dat ik deze mag inzetten. Het mooiste is als ik mensen weer zie stralen na een behandeling.”

Bij energetisch lichaamswerk gaan we een stap verder dan bij een massage. We gaan actief op zoek naar blokkades in jouw lichaam en proberen deze op te lossen. Onverwerkte emoties die zich hebben vastgezet in het lichaam, kunnen hierdoor loskomen en de verbinding tussen lichaam, hoofd en ziel wordt hersteld. Veel mensen geven aan zich weer “heel” te voelen na een sessie. Een sessie ontstaat in het moment en de behandeling wordt helemaal op jou afgestemd. De behandeling kan gericht zijn op een specifieke klacht, maar ook als jij  je minder energiek voelt of gewoon dieper wilt ontspannen.

Yoga retreats

Een Yoga retreat is de ultieme vakantie voor lichaam en geest. Je wordt volledig verzorgd met heerlijk eten en inspirerende Yogalessen. Goed gezelschap en een mooie omgeving, maken dat je ontspannen én opgeladen weer terugkomt van een Yoga-retreat. Persoonlijk ben ik heel vaak mee gegaan met yogareizen, en daar heb ik elke keer veel aan gehad. Het grote verschil met een gewone vakantie is dat je “even helemaal niks moet” (ook geen eten maken of stadjes bezoeken), en daardoor echt helemaal tot rust kunt komen. Ook heb ik er mooie mensen ontmoet en fijne gesprekken gevoerd. Door tijd te nemen om jezelf open te stellen, voel je ook de verbinding met anderen sterker. Ga met ons mee om dit te ervaren (zelfs als je nog nooit Yoga hebt gedaan).

Data 2020:

DataLocatieMeer info
29 juni – 3 juli 2020De Schouw, ZeelandBehandelaar Fit Body Mind – midweek
14 – 16 augustus 2020De Schouw, ZeelandBehandelaar bij weekend van My Own Retreat
28 sep – 2 oktober 2020De Schouw, ZeelandBehandelaar Fit Body Mind – midweek
9 – 11 oktober 2020De Schouw, ZeelandBehandelaar bij weekend van My Own Retreat
25 – 29 oktober 2020De Schouw, ZeelandBehandelaar Fit Body Mind – midweek

“Often the hands will solve a mystery that the intellect has struggled with in vain.” – Carl Jung

About

Ik ben Eric Huisman, een yogi, massage therapeut, yoga leraar, software ontwikkelaar, vader van een mooie zoon, partner van een lieve vriendin, bewust levensgenieter, muziekliefhebber en een student van het leven. Ik beoefen nu meer dan 10 jaar Yoga om dichter bij mezelf te komen en een mooier leven te leven. De laatste jaren deel ik de lessen die ik heb geleerd met anderen. Door Yoga heb ik ook ontdekt dat ik een gave heb gekregen om mensen te helpen. Ik ben heel dankbaar om deze gave te mogen gebruiken.

Als software ontwikkelaar werd ik me ervan bewust dat we niet gemaakt zijn om de hele dag achter de computer te zitten. Hierdoor ging ik op zoek naar gezonde manieren om te bewegen. Door een persoonlijke crisis had ik dringend een vakantie nodig voor mezelf. En zo ging ik zonder Yoga-ervaring naar mijn eerste yoga retreat. “Do what is good for you” is wat mijn eerste Yoga lerares vaak herhaalde. Klinkt simpel, maar voor mij was het een openbaring. Ik leefde toen vooral vanuit “mijn hoofd” en was me weinig bewust van wat mijn lichaam mij vertelde. Mijn eerste Yoga les voelde als thuiskomen bij mezelf. Deze week was zo helend voor mij dat hiermee mijn Yoga-reis begon. Sindsdien heb ik vele leraren gehad uit  verschillende stromingen, om er een aantal te noemen: Dynamic Yoga van Lely en Godfrey Devereux, Iyengar Yoga van Frans Helwig, Mindful Yoga van Kirstin, Vinyasa flow van Veda Ela, Tibetan Yoga van Gracia, Pralaya Yoga van Robert Boustany en Dorinda Farver, Liquid flow Yoga van Simon Park en Yoga Therapy van Doug Keller. Ik ben hen en vele anderen heel dankbaar voor alle lessen die zij mij leerden.

Meer...

Uit al deze stromingen ontstond mijn eigen practice die ik dagelijks begon te doen. Na ongeveer 10 jaar eigen Yoga te hebben gedaan, voelde ik de behoefte om de lessen die ik had geleerd ook met andere te gaan delen. Ik heb daarom toen besloten om de docenten opleiding in Pralaya Yoga van Robert Boustany te gaan volgen. Pralaya is gericht op het voorkomen van blessures door het versterken van onderontwikkelde spieren. Robert bleek een inspirerende leraar op veel meer vlakken dan enkel het fysieke lichaam. Dankjewel Robert. Sindsdien heb ik meerdere opleidingen gevolgd en me verdiept in bio-energetica en yoga therapie om (fysieke) klachten te verhelpen. En nu geef ik alweer een paar jaar les om mijjn liefde voor Yoga met anderen te delen.

Op mijn Yoga-pad kwam ik ook in aanraking met andere “spirituele” zaken zoals astrologie. Vanuit mijn hoofd benaderde ik de meeste zaken gezond sceptisch. Een sessie met een astrologe raakte me echter diep emotioneel. Ze vertelde mij zoveel dingen over mezelf die waar waren en andere aspecten die ik nog aan het ontdekken was. Mijn hoofd kon niet bevatten hoe ze dit kon, maar het resoneerde wel bij mij. Ze vertelde mij ook over mijn gave voor massage. Ik ben deze toen gaan verkennen door workshops te volgen in de traditionele Thaise massage. Deze massage vorm vond ik namelijk zelf het fijnst om te ontvangen. Toen mij verteld werd dat ik “het gevoel voor aanraking” had, ben ik bij Birgit Dieleman (Sawadee massage) de opleiding gaan volgen. Zij was al meer dan 20 jaar fysiotherapeute en zelf zo enthousiast geworden over de Thaise massage dat ze meerdere keren naar Thailand was geweest voor opleidingen. Ze combineerde voor mij de Oosterse kennis van de energiebanen met de Westerse kennis van het lichaam. Tegenwoordig brengt zij de Westerse kennis van anatomie naar de massage school in Chang Mai in Thailand.  Na deze opleiding ben ik veel gaan oefenen, naast mijn toenmalig werk als software ontwikkelaar. Pas tijdens mijn Pralaya Yoga opleiding bij Robert Boustany begon het mij duidelijk te worden dat ik deze gave kon gebruiken om mensen met klachten te helpen. Robert steunde mij ook om dit meer te gaan doen. Ik begon de massage techniek steeds vrijer toe te passen en meer te vertrouwen op mijn intuïtie tijdens mijn behandelingen. Hierdoor merkte ik dat mijn behandelingen steeds holistischer worden en ik anderen ook op emotioneel en mentaal vlak kan helpen. Lichaam en geest zijn zo sterk verbonden met elkaar. Nu creëer ik in het moment wat nodig is en help ik anderen om lichter te worden en spanning los te laten.

We zijn niet alleen en anderen kunnen ons helpen om te groeien. Ik wil graag iedereen die mij heeft geholpen bedanken. Met name: Lely, Godfrey Devereux, Frans Helwig, Gracia, Max Ström, Robert Boustany, Dorinda Farver, Kirstin, David Lurey, Doug Keller, Susan. Ik bouw verder op jullie inzichten en probeer zo ook mijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van andere mensen. Namasté.

picture gave

Wat is mijn gave?

Als ik mensen vertel dat ik een gave heb om anderen te helpen,…

Reviews

Ik moet toegeven dat ik niet meteen het yoga-type was. Maar de lessen van Eric hebben me echt positief verrast. Ik had al jaren last van pijn in de onderrug. Door de oefeningen en de trigger-point technieken die Eric me aangeleerd heeft is de meeste pijn intussen verholpen. Geen enkele dokter of kinesist is daar ooit in geslaagd. En misschien nog belangrijker: Eric leerde me dat ons hoofd verbonden is met ons lichaam ;-) Mensen zijn vandaag de dag zo druk bezig, dat we soms vergeten om even rust te nemen en te voelen wat de rest van ons lichaam te vertellen heeft. Probeer dat maar eens, en experimenteer dan met Eric’s oefeningen om te zien wat het effect is. Je staat soms versteld van het resultaat. Bedankt Eric, voor je ‘gezond verstand yoga’

Gerrie KimpenSoftware ontwikkelaar

Op een zeilboot in Turkije heb ik een mooie en vooral diepe massage mogen ontvangen van Eric. Ik kende Eric niet en ik had ook niet gelijk gezegd dat ik een massage wilde. Ik ben zelf al 30 jaar masseur en nogal kritisch, maar deze massage van Eric was boven verwachting.

Na enkele dagen Yoga van Eric te hebben gekregen begon zijn fijngevoeligheid op te vallen. Hij duwt niet door om je in een houding te krijgen en ziet dat er geen ruimte is in schouders of heupen. Daardoor heb ik een massage geboekt en dat was een hele bijzondere ervaring. Eigenlijk moeilijk te verwoorden, want dit is iets wat je moet meemaken en zelf voelen. De massage gaat heel diep zonder veel druk te voelen en zonder pijn te voelen. Maar het effect van deze massage is dat er oude opgeslagen pijn kan worden geheeld. Veel massages mogen ontvangen van diverse collega’s maar deze massage doet iets met je. Het is niet alleen maar spieren losmaken of lekker ontspannen, maar een spirituele ervaring. Dit had ik ook gezien bij de andere meisjes op de boot na de massage. Deze massage is voor iedereen goed, maar ik denk dat als er mensen zijn die niet bij hun gevoel kunnen komen hier na enkele sessies veel baat bij zullen hebben. Uiteraard ga ik nog een massage boeken als ik in de buurt van Haarlem ben.

Claudia van DamMasseurBody attention

Ik had al een tijdje last van heftige spierkrampen in mijn been en van alles geprobeerd om er van af te komen: fysiotherapie, magnesium, oefeningen. Het hielp soms een beetje maar het kwam toch telkens terug. Bij toeval kwam ik, via via, bij Eric terecht. Zijn massage was een heel nieuwe ervaring. Hij gebruikt geen fysiek kracht, maar is wel heel intensief met het lichaam bezig. Het lijkt wel of hij een extra zintuig heeft om te voelen wat er daar binnen allemaal aan de hand is. Na een paar sessies ben ik nu helemaal van de krampen verlost. En ook voelt mijn onderrug relaxter aan (die had hij ook maar meteen aangepakt ;).

Dorine
© Copyright - Indicate spirit